Wednesday, December 26, 2012

Irdina dan Bedak.....

Sejak2 nie..budak kecik nie suka bebenar main bedak...pastu duk sapu kat muka...dengan rasa bangga duk senyum konon dah lawa la dia pakai bedak sendiri...macam2 la anak mama nie..




Sunday, December 23, 2012

Cuti-cuti lagi...Penang-Genting-KL

Macam biasa...kalau boleh hari2 nak cuti2...tak dapat cuti luar negara...cuti2 malaysia pun ok la....gambar masa kat genting takda dalam hp...so ada gambar gelagat si cilik nie kat KL je la..dengan sepupunya...dan video bersama papa...seronok di dalam bilik hotel.....suka sgt...bg tengok balik video nie pun dia duk gelak lagi...he he he...anak mama semakin cerdik sekarang nie...geram mama...


 



Gelagat budak cilik

Lama tul tak update blog nie...jiwa yg malas sudah mula datang...tapi nak gak tulis..tak kira..cerita dah lama pun takpela...janji masukkan cerita ..tapi kali nie tetap sama...hanya gambar je...gelagat budak cilik nie di Car Wash dgn papa.





Wednesday, November 14, 2012

Bila Irdina mula membebel....

Assalam'alaikum....lama dah tak letak new post...biasa la..ada cerita takda gambar cam tak best...sebab...mama irdina nie tak pandai nak cerita....so lagi 3 hari irdina masuk 18bulan...kejap je anak mama nie dah besar kan......love you so much....walaupun kekadang geram je bila time buat perangai....sejak2 nie..asyik nak membebel je budak kecik nie....ntah apa dia bebel pun tak tau....tak nak berenti lak tu....tapi apa dia bebel pun tak faham...layan je la..konon-konon faham....mari kita lihat situasi Irdina and Papa.....bila papa kena bebel sbb main game..tak layan dia...

Babak Pertama

video

Babak Kedua

video 

Babak Ketiga


video

Sunday, October 14, 2012

Manis je bila dah bertindik

Dah lama mama duk nak tindik si manis mama nie...Pada minggu yang lepas...mama and irdina..telah balik ke kg...sbb nak jumpa kakak aka ummi/mak lang Irdina nak g menunaikan haji....so di waktu terluang...mama nieduk sibuk la g bawa budak kecik nie..g tingik telinga...he he...mula2 tu nangis...tapi kejap je...lepastu masa nak balik...dia siap lambai lak kat org yg tindik dia tu...he he suka la anak mama...

comel tak irdina...gambar tak terang sangat...tapi leh nampak kot..




Tuesday, September 25, 2012

pasal makan lagi

2-3 hari nie..aku nak cerita pasal makan dan resepi je...tapi yang pasti...semalam punya puding belum menjadi....semua bahan dah sedia...niat dah pasang...siap dah nak mula di dapur...tapi sayang mama yang manja lagi comel nie tak sihat...duk selesema...biasa la hujan hujan nie..sejuk lak..kena pulak si kecik nie mmg ada alergik..takleh sejuk..takleh habuk..emm..so tak selesa la tidur...sampai kul 3 tak tidur...so pukul brapa puan zila nak mulakan resepi puding nya...maka..tutup lampu..dan tidur je la...kita tgk malam nie...

tadi duk melayan2 internet...terjumpa satu site...cam best je..resepi yg ringkat untuk anak-anak...pergh cam ramai anak je...padahal sorang je...so boleh la mencuba kan...asyik makan kat luar je...sian anak mama...dah la makanan kat luar tu duk byk bahan perasa...tapi mama tetap malas nak masak...ish ish...

mama try cari resepi yg paling mudah dan ringkas ye sayang...


Sayur Bunga Kobis Cheddar (Hidangan untuk 4 orang)

    Masa Persediaan: 1 minit,
    Masak Masa: 34 minit,
    Jumlah Masa: 35 minit, (so 1/2 jam je kan..cepat je)
 

Ramuan

    Sayur Bunga Kobis
    1/2 cawan cheddar, keju parut
    1/4 sudu teh garam
    2 sudu teh minyak zaitun atau semburan minyak zaitun

Penyedian

    1. Panaskan oven kepada 200 Celcius.
    2. Potong sayur bunga kobis , letakkan di atas dulang pembakar, taburkan dengan minyak zaitun (atau renjis dengan semburan minyak zaitun), garam
    3. Panggang  selama 30 minit.
    4. keluarkan dari oven, kacau, taburkan dengan keju dan panggang lagi 3-4 minit sehingga keju cair.
    5. Sedia untuk di makan.


Credit to http://weelicious.com/

hujan oh hujan

dah 2 hari hujan je penang nie...dan bila hujan perkara paling kerap berlaku...laparrrrrrrrrrrr...time tu la nak tgk resepi la...tapi rajin kah...hu hu....di sebabkan 2 minggu yang lepas ada pergi berkelah ke Sedim....ada wife pada kawan hubby buat puding oreo milo...dan sgt sedap...maka aku cuba tanya pakcik google...dah 2minggu baru nak tanya...hu hu nampak sgt malas masak kan...so dah jumpa dah cara2 membuatnya...

akan ku cuba..jika berjaya....akan ku cerita...kalau rajin la..kalau tak berjaya...emmm tak yah la cerita...buat malu je..so sebagai permulaan untuk semangat....aku letak la je la link yg aku jumpa nie...chaiyok chaiyok zila...kredit to http://homekreation-recipes.blogspot.com


sila klik pada gambar ye untuk lihat resepinya...

go zila go...my irdina pun suka..so kena try buat gak...nak try tukar..susu cair pada susu kotak isue...napa dinamakan isue...sbb husband dpt free...




Sunday, September 23, 2012

Tetiba terjatuh cinta lak...

hu hu sesambil duk buat post baru nie..layan la blog Dr Halina adeh....ku pun nak craving that thing la..brapa la harganya...lalu ku pun survey...pergh...cam tak mampu je..tapi cam nak...emm..apa yang perlu ku buat ye...kumpul duit...bg hint kat En suami ..untuk hadiah Anniversary...ha ha ha...apa2 pun..akan ku cuba juga untuk dapatkannya...org lain duk minat COACH..tapi aku cam susah nak jatuh cinta pada brand tu...sbb ramai dah pakai..duk looking brand yang expensive...tapi tak ramai orang pakai...nama pun kita je tahu..unless org google...ha ha ha yang best nya..tiada sapa tahu...yang tu sebenarnya... diaper bag. Tak percaya....sila layan...

layan gambar je la..kot2 my craving comes true...



   

Antara yang berkenan di hati...ha ha ha...

lenlain berkenan gak..so sila layari laman berikut ye kot teringat nak beli


http://www.buggybabyboogie.com/brands/Storksak-London.html

kalau nak tgk byk lagi collections

http://www.storksak.com.au/home.php?home=home

Irdina yang semakin byk ckp...*bahasa dia la

Sekarang nie my princess ...Puteri Marsya Nur Irdina...yang dah berumur 1 tahun 4 bulan 7 hari nie sudah byk cakap...asyik nak membebel je...nie ntah apa la dia baca...asa jumpa buku mesti camtu..mama pun ah aja la...sbb dah penat..layan sorang....papa ada PERSOP...apa itu PERSOP...hu hu kena tanya orang TUDM la...

layan je la video sayang mama nie..

video

Tuesday, September 18, 2012

Aktiviti Irdina di malam hari...

Sekarang nie anak mama sangat susah nak tido. duk main je..nie dah pukul 12 malam..aktiviti anak mama. sangat suka bila tolong lekat2 sticker kat muka dia..hu hu

 




  video
  video

Sunday, September 9, 2012

Irdina dah pandai mengamuk..

Makin besar anak mama nie..makin byk akalnya...nie dah pandai lak...duk merajuk sebab suh dukung dia...mama penat balik kerja...tu dia duk nangis sambil gostan..last2 masuk bwh kerusi....emm...



mama dukung terus senyap...

Thursday, September 6, 2012

Keseronokan di rumah Cik Awa...he he Mak Tok Irdina...ibu Mama Irdina..

Lama nya aku nie tak update blog...napa ye...sebab aku mmg bukan orang yg pandai berblog...tapi hati teringin nak berblog gak...so tu yg jadi lama tak update....so cerita baru...yang telah hampir basi..tapi still baru la...pulang ke kampung halaman...untuk beraya....biasa la kat rumah mak tok..besar...ada padang di hadapan rumah...so si kecik Irdina nie sangat seronok berlari dengan puas...dgn kakak wiwi...he he...nie sbb sepupu2 dia tahun nie semua raya umah keluarga atuk yang lain...so tak ramai...tunggu tahun depan...cucu tok awa...serang...hu hu..gamat umah tok awa...time tu la..tok awa stress sbb rumah berselerak...he he he

layan video je la ye...(keta kancil merah tu dulu..my first car..masa mula2 kerja..sekarang milik adik ku...tapi memory still there walaupun kaler kononnya adik kata dah cat lain..tgk cam sama je kaler nya he he he)

video

Thursday, August 9, 2012

ye ye dah nak raya...

he he lama nya tak update blog kan...sbb takda yang menarik nak cerita...kalau cerita takda gambar pun tak best....hu hu dah nak raya nie...kejap je...raya kali nie bertambah meriah...dengan gaya si kecil...yg dah bleh jalan...byk mulut....tgn duk pusing2 cam usup welcha lak...nanti kalau ada kesempatan leh ambik video...

meh layan gambar budak kecik nie...nie gambar on the way nak g gurney....cari apa....baju raya budak kecik lagi....baju raya dia je dah nak dekat 20 helai...sakan anak mama nie...

nie video si kenit...yg keletah

video

Wednesday, July 18, 2012

Birthday Card From Irdina to Papa



16 Julai lalu birthday my adorable darling...my lovely husband...Mohd Azlee Mohd Noor. So mama tak tau nak bagi apa kat papa...since this year my daughter dah 1 year...so mama ajar dia buat card for her beloved father....

macam biasa..kita layan gambar je la...tapi gambar yg telah siap kad nya..masa buat tu...takleh nak rakam..sbb mama ngan irdina je kat rumah...kang mama sibuk merakam...anak buat card kat badan sendiri lak...he he he





macam ye ye je dia nak tulis

Aduh kotor lak tangan....





Tara...siap dah....HAPPY BIRTHDAY PAPA...LOVE U SO MUCH













Monday, July 2, 2012

Kenangan Indah Berhari Raya

Saya nie orang baru dalam nak berblog2...duk tak sabar nak beraya...he he ...sebab budak kecik dah pandai jalan...tapi sebelum raya..mana tau leh menang contest nie...jom join contest...

Nak tahu syarat bleh la klik link nie ye...apa lagi klik klik klik

Kehadiran Mu...Menceriakan Hari Raya Ku.....


Tahun lepas...raya paling indah buat kami berdua...dengan kehadiran sikecil...setelah hampir 10 tahun akhirnya...raya kami boleh collect duit raya...ha ha ha ..bukan tu niatnya pun..saja nak bg sedap cerita...anakku...kehadiran mu menceriakan hidup mama and papa....Seronoknya beraya bertiga....tidak sabar rasanya untuk raya kali ini...my irdina sudah pandai jalan...tak sabar rasanya...mulut pun dah byk...masa nie my irdina baru 4 bulan....anakku..kejadiran mu melengkapkan hidup mama and papa...Terima Kasih ALLAH kerna memberi peluang untuk kami mempunyai zuriat dan rezeki untuk ku menyusukan anakku..



Sunday, July 1, 2012

Pengalaman baru untuk anak mama

Selalunya kalau jalan2...mesti g shopping complex , QB la...sunway carnival la....Gurney la...semua nya mmg pasti akan terhabis duit...ha ha ha/./apa lagi..beli baju my little princess la...so ahad baru nie (1 Julai 2012). kami pergi ke dusun buah-buahan kawan en suami....seronok la budak kecik..duk nak jalan2...tapi tak bg la..baru je jalan2..dah jatuh...dah la berpasir...berdarah sikit kat lutut anak mama.....tapi she's very strong gegirl...tak nangis pun...duk basuh ngan air pun tak nangis....good girl ye...tapi mama takleh bg gegirl jalan2 sendiri lagi...kena pimpin...nanti jatuh...nasib gegirl behave...so pusing2 kat kerusi tmpt mama duduk je....

paling seronok dia duk ngan kawan2...yg lebih besar dari dia...duk bwh pokok di dalam buaian untuk org besar baring bersantai...

so kita layan gambar je la...sbb mama irdina tak pandai bercerita....


 



Tuesday, June 26, 2012

Perkataan dari Irdina ....mama

perkara paling indah saat ini....let see the video....my Irdina...sibuk duk membaca...bahasa dia la...last last skali..one word yg menyentuh jiwa.....

video
video

Friday, June 22, 2012

Rumah Ku Syurga Ku...

Bila la nak dpt duk rumah sendiri ye...sekarang nie duduk kuarters je...rumah dah beli..tapi sewakan orang dulu...nie la bentuk rumah kami...luaran je la ye...


Kereta Baru...

kalau ikut tajuk cam tukar kereta baru kan...he he he...tapi tidak le..favorite car my hubby tu...mana bleh tukar...

so kita orang beli la kereta lagi satu..khas for our little princess...

Audi tu...hu hu



Irdina pergi bercuti....

wah dah lama tak masukkan entry baru kat blog.so kita bagi cita pendek je la...

1/6/2012 - Bertolak ke Kuala Lumpur....kalau ikut nak bertolak lepas jumaat....duk tangguh-tangguh..kemas-kemas baju. last2 lepas asar gak baru gerak. Oleh kerana 2 Jun tu cuti birthday agung..so jalan memang jam giler...nasib kami turun ke KL..kalau naik ke utara. pergh dari juru sampai KL..jem..Sepanjang perjalanan tu adik ipar yang bawa..so takda la Micheal schumacher. jadi lambat la sampai...kul 9 kot baru sampai. kalau Micheal Schumacher...rasa-rasanya before magrhib leh sampai. Kat KL kami duduk kat hotel Renaisance. Hotel cantik..tapi....nanti la cita.....




2/6/2012 - Hari kedua...ingat nak naik twin towers...skali lagi...tak boleh...sbb dah habis tiket...adeh...bleh lak set2 brapa orang je naik...tapi kalau nak naik gak..kena ambik yang package siap makan...pandai la ...nak untung..buat la ada quota la...hampeh tul. so jalan-jalan je la...
Irdina at Twin Towers











3/6/2012 - Hari ketiga...kira hari untuk check out la....he he he...lepas check out..cadang nak g Taman burung...tapi tak jadi..last2 g Menara KL...ambik package dengan lunch kat 360 restoran....pergh cantik...makan pun sedap...layan video sikit la ye.

video

Tuesday, May 22, 2012

Giler Korea

hu hu...aku mmg dah giler dgn cerita korea nie...sekarang kasik layan LOVE RAIN lak...


Tuesday, May 8, 2012

Korea oh korea...

Kalau ikut tajuk..macam la nak cerita pengalaman g Korea ek....tapi Thailand yang dekat pun tak pernah sampai...lagi nak g korea...he he he....

sejak2 nie..tetiba tersuka lak cerita korea...rasanya last tgk cerita korea Winter Sonata....lepastu takda dah...

la nie gila lak nak tengok Cinderela Man....layan....


Monday, May 7, 2012

Cinderella shoes...

3 Mei 2012, kami ke KLIA...menghantar mertua mengerjakan UMRAH. Ada peristiwa kehilangan telah berlaku...apakah itu....jeng jeng jeng....


Kenapa 1 je kasut nie.........My little princess telah kehilangan kasutnya.....cepat-cepat prince charming...cari satu lagi...hu hu...Mr. papa duk patah balik ikut laluan yang sama...still tak jumpa.....so..nanti mama....eh salah papa gantikan yang baru ye sayang....

Anyway buat bapa dan Ibu mertua ku...

'semoga Allah memberkati Mohd Noor Ismail & Zainee Yousof sepanjang mereka menjalankan umrah dan memberikan kesenangan dalam melakukan ibadah di sana, Amin.. :')


Tuesday, May 1, 2012

Irdina...lagi 1 month dah 1 tahun

Sekejap je anak mama irdina dah nak setahun ye....nanti kita sambut birthday sayang kat JB eh....sayang sangat kat manja mama nie....

Tuesday, April 24, 2012

kecil molek...geramnya...


Dah lama aku duk cari2 kasut/sandal untuk budak kecik nie....duk beli kat internet...tak muat lak...last2 dapat kat Sunway Carnival...mcm2 ada...comel2...harga pun ok...PAYLESS la katakan.....


Comel tak....